onsdag 28 april 2010

Bättre blev det!

Efter att varit ute hela dagen är vi nu inne för en kort middagspaus. Vädret har varit uselt men idag har det blivit storfisk i båtarna!
Först fick Gert sin andra fisk för denna resa, den var 130cm lång. Trots att den hade en kilos havskatt halvsmält i munnen skulle de ta hans jigg.
Andra fisken fick Per. Hans första flundra för resan. Den var hela 169cm lång. Stort Grattis! Samtliga fiskar har fått gå tillbaka.
Utöver dessa har vi haft kontakter och följen upp till ytan. Nu laddar vi om för en kortare kvällstur och hoppas på ännu en storfisk!


Gert med 130cm flundra

Mvh Marcus

tisdag 27 april 2010

Hugg i snöstormen

Den danska gruppen har idag haft ett godkännt flundra fiske, med två landade fiskar. Den ena kunde vägas till 20kg. Den andra var lite mindre och släptes tillbaka.
Nu har de fått försmak och med minskad vind till morgondagen talar allt för att det blir ännu bättre imorgon. Imorn följer jag med en av båtarna ut så ev. fångsrapporter kommer in via mobilen under fiskets gång.


Ion med sin livs första flundra, 20,1kg. Grattis!

Mvh Marcus

Nu avgår danska flottan

Våra tolv danskar ger sig idag ut på fiske. Efter en snöstorm igår så har ön skiftat färg till vitt. Idag blir det att hitta lä och fiska flundra närmare ön.

Från lugna dagar med sol till iskalla vindar och snö


Efter frukost utgick båtarna

Mvh Marcus

måndag 26 april 2010

Storm

Idag är vi tyvärr inblåsta. Hårda vindar upp till 18m/s gör att de nyanlända danskarna får börja sin fiskeresa på land.

Mvh Marcus

lördag 24 april 2010

Stor torsk!

De tre danskar som beslutade att resa hit två dagar innan sina fiskekamrater fick en fantastisk start på sin resa. Efter bara några timmars fiske kom de tillbaka och hivade upp en riktigt stortorsk på bryggan. Glädjen var enorm, men hur stor var den egentligen? Vi mätte tillslut fisken till 130cm och vågen visade 30,6 kg. Grattis, Vilken drömfisk!

Utöver denna best så var fisket mycket bra. ett 15tal torsk på över 10kg med just 30,6 i topp samt många sejar mellan 10-14kg.


Spänningen var stor inför vägningen

30,6kg



Glatt gäng danskar efter superfiske!

Mvh Marcus

Röjning

Igår kväll kom tre nya gäster till campen och dessa är idag ute och fiskar torsk på sydsidan Vaeröy. För campansvarig blev det ett avbrott från havet för att istället att få snyggt i vår butik. Här finns allt som behövs för gäster som behöver en helt komplett utrustning, eller bara vill kompletera sin egen. Utrustningen är noga utvald för att passa fisket vi bedriver här och klarar av de tuffa påfrestningar som de utsätts för.



Mvh Marcus

fredag 23 april 2010

Avslutningsfiske

Idag var det sista dagen för det gäng som varit med upp och hjälpt till att traila båtarna. Fisket efter hälleflundra var lika trögt idag som senaste dagarna. Trots det har humöret varit på topp hos samtliga när solen gassat och spegelblank hav.

Nu tar vi nya tag och inväntar 12st danskar som ska fiska här på Vaeröy nästa vecka.

Stort tack för all er hjälp! Hoppas vi ses snart igen!

Hyrbåtar i vackert landskap

Penn TRQ gnistrar i solen

Mvh Marcus

Torsk


Ute på torskfiske. Full fart i båtarna. Göran drillar fisk runt 10kg. Nu blir det hälle resten av dagen. Fick precis rapport om en landad på ca 25kg. Mvh Marcus

torsdag 22 april 2010

Hälleflundra

Idag var det full satsning på hälleflundra norr om Vaeröy. Med våra tre båtar täckte vi av våra favoritplatser, men resultatet uteblev ända till sista timmen. En hälle på ca 10kg samt en på 135cm

Göran Montan med sin hälle på 10kg


Mikael Alex i team karate med sin hälle på 135cm, som blir årets största, hittills!

Mvh Marcus

onsdag 21 april 2010

Torskfiske

Återigen en vacker dag med sol och stilla vindar, med andra ord en underbar dag på havet. Siktet var idag inställt på torsk och fångsterna var goda.

Mot slutet av dagen lossnade det ordentligt och vid några tillfällen hade vi alla tre böjda spön i båten. Största torskarna blev 19, 18 och 17kg, samt sej på upp till 13,5kg,


Jonas med torsk på 17kg


Torsk i 12kilos klassen


På väg tillbaka mot favorit driften.


Full fart i en av hyrbåtarna

Mvh Marcus

tisdag 20 april 2010

Lyckad hällepremiär!

En mycket vacker dag, som kändes mer likt en dag i juni än i slutet av april, var starten på Vaeröy säsongen 2010.
Fiskemässigt så var antalet bra men storleksmässigt kunde det varit bättre.



Efter bara några minuters fiske så var säsongens första hälle fångad och retunerad.



Mikael Alex med en av dagens hälleflundror. Fiskar i denna storleken är perfekta som matfiskar och de större hälleflundorna rekommenderas att släppas tillbaka.


WildWater havsfiske spön som vi testar för fullt...


Idag fick vi köra in de nya motorerna och provköra den nya båten. Stort plus för Garmins nya touchscreen, kombinations instrument. Enkla att använda och har bl.a. tidvattentabeller!


Som campansvarig blir man nästan tårögd när man ser sina gäster komma in i hamn och redan vara i fullgång med att tvätta båten!

Imorn tar vi nya tag och satsar på större flundror!

Mvh Marcus

måndag 19 april 2010

Vi är på plats!



Efter en tidig start från fjällhotellet i Tärnaby begav vi oss mot Bodö för att kliva på färjan.
Över natten hade det kommit nästan en dm snö som försvårade vägen över fjällen.
Vi hade tur som var tidiga i kön och fick med oss alla båtar på färjan. Vädret bättrade på sig längs vägen och solen strålade ända ut till Vaeröy.

Nu har vi trailat i båtarna och plockat iordning på den mesta utrustningen och för morgondagen är vi alla super taggade inför säsongsdebuten för hälleflundrafisket. Uppdatering kommer imornkväll efter fisket.


Snö, inte direkt något man saknat på senare tid...


Lugnt vatten och sol, fiskesuget var enormt under timmarna på färjan.

Mvh Marcus

fredag 16 april 2010

Nu är det nära!

Väskorna packas och de sista förberedelserna är i görningen inför den kommande Norgesäsongen. Måndagen den 19april avgår färjan från Bodö som tar oss vidare ut till Vaeröy och hälleflundramark.

Vi har till denna säsong laddat upp med ett gäng nya havsfiskeset från Abu, nya tillbehör samt jiggar i div. modeller och färger, bl.a. Royberjiggar som har visat sig vara ruskigt effektiva på djupare vatten.

Båtarna är servade och blivit utrustade med nya motorer och elektronik. Vi har till denna säsong även två nya båtar av modell Capelli 24 Open. Capellibåtarna, som för sin storlek är stabila och går bra även i hård sjö.

Fisket drar igång under tisdagen efter att vi lagt i båtarna och fått iordning på all utrustning. De första gästerna anländer på onsdagkvällen för fiske torsdag och fredag. Följ oss på vår nya Norgeblogg för de senaste rapporterna från Vaeröy och Röst!

Mvh Marcus