tisdag 31 juli 2012

Dag 2: Huntyard & Berras på Väröy 21 fiskar över 10 kg


Dag 2 för Huntyard & Berras på Lofoten Väröy Brygge - sammanfattning:


Enligt Berra:
"Lite trögare fiske idag med spöregn halva dagen. Vi fick 21 st fiskar över 10 kg med Berra M Torsk på 19 kg som störst. Olle B Sej 18 kg samt 5 Hälleflundror.

Vi är nu uppe i 79 st fiskar över 10 kg. 
Nu drar nattfisket dag 2 igång.

Alla pratar om vilket fint boende det är och hur god maten är. Mycket imponerande fin Camp."

Bara att gratulera gänget till det makalösa fisket!!!
Rapporter kommer löpande om det händer något speciellt annars sammanfattning på kvällarna...
Häng med här!
Fortfarande platser kvar under säsongen om ni vill prova detta fantastiska fiske! Mejla eller ring:
info@wildwater.se
info@bigcatch.com
Mvh, Wildwater - Per
+46-701-800201

Olle Berggren - 18 kg + sej



Det fantastiska fisket rullar på för Huntyard & Berra gänget. Senast i raden av storfiskar stod Olle Berggren för då han landade en stridbar sej på 18 kg +. Bara här mellan Väröy och Röst som man kan få chansen att uppleva världens bästa sejfiske och det på korta körsträckor ut från campen. Världsklass!

Nya rapporter kommer.

Mvh, Wildwater - Per

Dag 1: Huntyard & Berras på Väröy 58 fiskar över 10 kg

Dag 1 för Huntyard & Berras på Lofoten Väröy Brygge - sammanfattning:
Den 22 man starka gruppen fördelat på 6 båtar fångade hela 58 fiskar över 10 kg!!! Det var den bästa dagen fiskmässigt sen campen startade (enligt Väröys rensguru Ove).
Jari´s prakttorsk på hela 26,2 kg (vägd på digitalvåg på campen) blev dagens tyngsta fångade fisk.
Calle fångade största sejen vilken vägde fina 15,3 kg.
Fredde fångade största hälleflundran på 19 kg syd om ön. Nattpasset gav Berra en hälle på 10 kg och Göran G fick också en på 10 kg samt en mindre. Mest spektakulärt från det passet var Mats V som tyvärr tappade en riktigt stor hälleflundra då tafsmaterialet på 1,1 mm nylon gick av.
Bästa båt under måndagen blev (såklart, enl Berra...) Berras båt med 17 st över 10 kg.
Stefan T fick även en liten kolja.


Gänget fick även se späckhuggare syd om ön och vädret var fantastiskt bra. 
Vilken kanonstart gänget fick på sin fiskevecka!!!

Alla fiskar är fångade runt om ön med korta körsträckor till dessa hotspots endast några få sjömil ut. Kan det bli bättre...
Stort grattis till alla storfiskar och skitfiske idag. Gänget är redan ute på dag 2. Rapport kommer löpande om det händer något speciellt annars sammanfattning ikväll... Häng med här!
Fortfarande platser kvar under säsongen om ni vill prova detta fantastiska fiske! Mejla eller ring:
info@wildwater.se
info@bigcatch.com
Mvh, Wildwater - Per
+46-701-800201




måndag 30 juli 2012

Robert Andén 17 kg torsk



Fisket rullar på för 22 manna-gänget härförda av Berra Mård på Väröy. Berra rapporterar kort att fisket är riktigt bra och vindarna obefintliga. Robert Andén fick en fin torsk på 17 kg (bilden). Kul för dessa stockholmskillar som fiskar mycket gädda, gös, abborre och havsöring i Stockholms skärgård att få känna på lite "tyngd i linändan"...

Utförligare rapport ikväll när alla båtarna är iland.

Mvh, Wildwater - Per

Berra-gänget igång på Väröy

Snabbrapport från Berra gör gällande att Robert Andén landat en torsk på 12 kg och gänget i övrigt ett gäng torskar över 10 kg redan... 1 m/s så killarna stortrivs på havet.

Många rapporter lär följa så häng med...

Mvh, Wildwater - Per

Berra Mård & Co har hög måsättning på Väröy!!!



Nu har Berra Mård och hans gäng på 22 man anlänt till Lofoten Väröy Brygge campen. Berra sätter ut hakan och har en tuff men inte orimlig målsättning:

" Hej, alla på plats och sitter på sina rum och knyter tackel. Vindprognosen ser utmärk ut med 1 m/s imorgon (måndag). Vi går ut med 6 båtar i morgon och delmål nr 1 är att fånga 100 fiskar över 10 kg men jag blir inte förvånad om vi tar 200 fisk över 10 kg. Jag lovar att skänka 1000 kr till mer Lax i Vättern om vi inte klarar delmål 1.

Vi är ett grymt taggat och bra gäng här uppe med jag själv, Robban Anden, Peter Törnqvist, Olle Berggren m fl. Målet är stora flundror men även stor Torsk och Sej. 

Rapporter efter varje dag kommer här på Norge-blogg"

Berra har lååååång erfarenhet från fisket i området och det här gänget ska bli mycket spännande att följa under veckan...

Mvh, Wildwater - Per
Bilden är från förra året och visar Berra själv och den mycket rutinerade fiskeguiden Robert Ande´n med fina torskar

söndag 29 juli 2012

Sejrace på Väröy


Patrik Brunnström rapporterar direkt från Lofoten Väröy Brygge:
"Igår, lördag, vart det riktat fiske efter stor hälle på sydsidan. Inget super fiske men Raffe i gruppen fick snabbt en hälle på 11 kg samt att vi fick 2-3 till i mindre format. Dock var både torsken och sejen i farten. Toppar på 18-19 kg på torsk och 15-16 kg på sej. Bilden visar en på 12,5 kg som var Jonas första "Träff" med en ilsken sej."

En av fördelarna med havsfiske från Väröy är de korta transporterna med endast några få sjömil på havet ut till hotspots. Storfisken står nära ön...
Nya rapporter kommer som vanligt! Häng med här!

Fortfarande platser kvar under säsongen om ni vill prova detta fantastiska fiske! Mejla eller ring:
info@wildwater.se
info@bigcatch.com
Mvh, Wildwater - Per
+46-701-800201

lördag 28 juli 2012

Bra torskfiske Väröy - 20 och 21 kg på topp



Enligt kort fiskerapport från Mr Brunström på Väröy:
"Idag (fredag) har vi drillat stor torsk!!! Efter en stunds noll ström och noll vind samt noll fisk så började vattnet flöda och torsken blev som tokig. Jonas i min båt har fått en på 21 kg samt en på 20 kg samt Janne i min båt en på 17 kg. Det högg torsk i 45 min konstant där bästa metod var mete med agnfisk. De flesta torskarna över 10 kg"

Nya rapporter kommer som vanligt! Häng med här!

Fortfarande platser kvar under säsongen om ni vill prova detta fantastiska fiske! Mejla eller ring:
info@wildwater.se
info@bigcatch.com
Mvh, Wildwater - Per
+46-701-800201


torsdag 26 juli 2012

Lugna vindar och bra fiske!

Efter tre dagar med hårda vindar (första gången lokala kännare, läs Ove, varit med om att färjan har varit inställd pga hård vind i Juli månad...) avtog den igår kväll och Team Brunnström 9 man kunde bege sig ut på sydsidan om ön. Ganska omgående dyker helt plötsligt ca 20 st Späckhuggare upp runt deras båtar vilket är ett fantastiskt skådespel. Bl a en rikgt stor hanne med STOR ryggfena simmade endast 4 meter bakom Patriks båt...
Fisket då? Det var inget mängdfiske (kanske lite sönderblåst ännu) men de största torskarna låg på mycket fina 19 och 18 kg. Idag har killarna varit ute såklart och även idag var det inget mängdfiske direkt men alla torskarna låg över 10 kg enligt killarna. Helt OK m a o. Endast en liten hälleflundra kom upp på sydsidan. Ikväll och imorgon verkar det som gänget satsar på hälleflundra på nordsidan.

Rapporter kommer!

Mvh, Wildwater - Per direkt från Stockholms skärgård (semester). Heja net.one (ice.net). Mobiltbredband med kanontäckning i Norden.

tisdag 24 juli 2012

Blåsig start för grupp Brunnström 9 man på Väröy

Det blev en blåsig start för Patrik Brunnström 9 man starka grupp på måndagen. Killarna åkte lugnt i vindskydd av ön norrut. Potentialen är mycket hög för napp bara man får ner något bete under vattenytan. Det fick Andreas Dybedahl i gänget erfara när han på första nedsläpp norr om ön via två vevtag på sin jigg direkt fick en kämpastark hälleflundra på 20 kg på kroken. Killarna fiskade några timmar i den hårda SV-vinden för att sedan i samlad trupp åka tillbaka till campen och äta en utsökt egenlagad middag i självhushållet.

Idag så är det fortsatt fart på fläkten men killarna åker ut några timmar efter lunch. Bara glada miner i gänget rapporterar Patrik.

Rapporter kommer!
Mvh, Wildwater - Per

söndag 22 juli 2012

Team Lars Nielsen nöjda med veckan och Team Mörtsnurb 8 man anländer

Idag var sista dagen för Team Lars Nielsen som var nöjda med gångna vecka på Väröy. Killarna fick känna på starka hälleflundror och torskar. Dock önskade man en riktig toppfisk men ändå var de nöjda med mängdfisket. Största torsk var på 13 kg och största hälleflundra på 19 kg. Välkomna tillbaka nästa år!

Ikväll anländer fiskeguide Patrik "Team Mörtsnurb" Brunström med ett gäng på 8 man till Väröy som vi hälsar varmt välkomna! Patrik har varit på plats flertalet gånger så det ska bli spännande att följa deras fiske. Dock ser väderläget minst sagt tufft ut de första dagarna med blåst och regn men vi får hoppas det blir lugnare i verkligheten. Rapporter kommer om hur allt utvecklar sig.

Mvh, Wildwater - Per

fredag 20 juli 2012

Låt fiskeguiderna guida dig till storfiskarna...

Om du vill boka fiskeguide på Väröy där fisket håller världsklass så finns det fina möjligheter nu i höst!!!


Fisket runt Väröy är världens bästa område för fiske efter STOR sej och i år är de extra välmatade och tjocka så kanske kan vi ta världsrekordet på dryga 22.5 kg. Hälleflundrafisket är stabilt och håller även det en mycket hög nivå. Torskfisket är alltid bra.

En av många fördelar med att fiska från Väröy är att det endast är ett fåtal sjömil från hamnen till hotspots vilket många uppskattar som besökt andra destinationer. Åker man till Väröy så har man redan åkt 50 sjömil ut i havet... Vidare är det vädersäkert vilket innebär att man även de blåsiga dagarna kan komma ut i lä av ön och fiska effektivt.

T ex så är rutinerade fiskeguide Johan Abelsson med mångårig erfarenhet av fisket i området på plats från och med första veckan i september och framåt. Vill du boka honom så kontakta honom direkt på:
+46-708-768910
johan@abelfishing.com

Undertecknad (Per Lundberg) har följande dagar tillgängliga:
  1. Weekend med fiskedagarna fre 24, lör 25 och sön 26 aug (mån 27 också möjlig).
  2. "Sista rycket" också det en weekend med fiskedagarna tors 20, fre 21, lör 22 och sön 23 sept.
Självhushåll eller helpension och bra boende finns på Lofoten Väröy Brygge. Guide (undertecknad), all fiskeutrustning, topputrustad 24 fots sportfiskebåt och flytoveraller ingår.

Hör av dig om intresse finns så skickar jag ett prisförslag.

Jag hjälper er med information om hur ni enkelt och snabbt tar er till och från Väröy efter era önskemål om transportsätt. T ex så har SAS en mycket passande avgång på söndagar från Bodö som gör att man kan fiska i princip hela söndagen och ta helikoptern från Väröy kl.17.05 till Bodö. Ta SAS-kärran från Bodö kl.19.05 och efter mellanlandning i Oslo vara i Stockholm redan kl.22.20 samma dag (om man nu ska dit...).

Lofoten Väröy Brygge, som campen heter, håller också hög standard där man kan välja mellan självhushåll eller helpension. Restaurang och bar finns, bastu vid bryggan och ett mycket fint rensrum (som filemannen Ove håller ordning på) med frysrum att frysa in din fisk i.

Med hopp om återhörande om ni vill komma upp och testa detta fantastiska fiske i lika fantastisk miljö!

Mvh, Per Lundberg
per@wildwater.se
+46-701-800201
P.S Bilden visar Johan Abelsson med nöjda gäster från senaste besöket nyligen på Lofoten Väröy Brygge D.S
 
Foto: Johan Abelsson

onsdag 18 juli 2012

Lars Nielsen och Magnus Bonde böjer spö igen



Förra året guidade jag Lars Nilsen, Magnus Bonde och Ronny på Väröy då bl a den förstnämnde krokade på en storflundra 165 cm + (översta bilden). Denna vecka är Lars och Magnus hos oss på Lofoten Väröy Brygge och frågan var ju om förra årets djupa spöböj skulle återupprepas???

Under måndagen valde killarna att vara kvar på land då de haft en tuff resa upp till Väröy och det tidvis blåste 15 m/s men på tisdagen åkte killarna ut till Hälleflundra-hotspots norr om ön i lugnt och fint väder och på första nedsläppet för Magnus en fin 10+ direkt. Vidare landar de en 19 kg och en något mindre som släpps tillbaka. En kanonstart för killarna!


Eftermiddag och kvällen skulle de göra en satsning på sydsidan av ön då den höga dyningen lagt sig. Det gäller att komma rätt hela tiden och då är potentialen STOR till världsklass-upplevelser.

Rapport kommer.

Mvh, Wildwater - Per

måndag 16 juli 2012

Stortorsk och massor av grov sej väster om Vearöy

Team Abelsson "härjade på" gångna vecka på Väröy och avslutade med ett toppfiske efter stor torsk och sej väster om ön 4-5 sjömil från hamnen (och då har de ju åkt långt med Väröy-mått mätt...).


Stora sej-ekon syntes i mellanvattnet och då killarna i snabb takt började veva sina stora Storm och Savagear jiggar på spöna får de kontakt på 15 meters vatten. I stort sett direkt så krokar alla tre gubbarna på riktigt stora sejar, rullarna ylar högt. Under ett par timmars tid så hugger det stora sejar och en och annan stor torsk på deras jiggar. Lasse vevar så snabbt han kan och inför allas ögon så kommer en 15-16 kg sej och tar hans grönrandiga Savegear jigg i ytan just när han ska lyfta upp den, grymt när fisken sedan drar rätt ner. Över 20 st riktigt stora sejar 12- till 16-17 kg besegras + några fina torskar som hugger av bara farten. Helt slut i armarna åker killarna nöjda iland för att steka till några fiskbitar till middag.


Dagen innan fick Lasse en fin Hälleflundra på 135 cm fångad på sydsidan av ön några få sjömil utanför hamnen.

Gänget är mycket nöjda med sin vecka på Lofoten Väröy Brygge och räknar med att komma åter näst år igen vilket de är mycket välkomna att göra.

Bokningarna för 2013 börjar rulla in nu så boka i tid om du vill vara säker på att få plats just den veckan ni planerar fiske i Nordnorge. Välkommen med en bokningsförfrågan på info@wildwater.se alt på info@bigcatch.se så återkommer vi inom kort med priser och upplägg.

Mvh, Wildwater - Per

fredag 13 juli 2012

Helt OK Hälleflundrafiske för Abel med gäster

Fisket flyter på Abelsson med gäster som hade helt OK hälleflundrafiske norr om Väröy igår.

Killarna gjorde flertalet drifter på Buholmsflaket utan att något hände tills det helt plötsligt suger tag ordentligt i Heintz spö och storflundran kör ner mot botten. Tyvärr går den loss strax efter det men det var en stor hälleflundra som visar potentialen runt Väröy.


Killarna åker vidare närmare ön och Heintz får viss revansch när han landar en fin 23 kg efter fin fight.

Gänget tillagar fisk varje kväll och njuter för fulla muggar av havets läckerheter.

En tysk grupp om 8 personer har anlänt Lofoten Väröy Brygge så det kommer säkert fina rapporter därifrån också.

Mvh, Wildwater - Per

Foto: Johan Abelsson

torsdag 12 juli 2012

Världklass för grov sej - kvällspasset gav svar...



Abel med gäster gick ut på sydsidan om Väröy, endast ett par sjömil utanför hamnen, igår kväll och var ute till kl.02.00... och fick uppleva storsejfiske när det är som bäst. Många grova sejar gick bet på jiggar i mörk kostym men ingen var större än Johns dagen innan på 19,05 kg. Sejrace som killarna sent ska glömma. En sej fick följa med iland till spisen.

Nya rapporter kommer

Mvh, Wildwater Per

onsdag 11 juli 2012

Abelsson & co stortrivs och fångar bra med fisk på Väröy



Abelsson är på plats på Lofoten Väröy Brygge med en 3 manna stark grupp som nämnts tidigare och killarna är verkligen igång med fisket nu. Idag satsade man på hälleflundrafisket norr om ön och efter en omgruppering pga för hård tidvattenström kom man rätt på klassiska Nordlandsflaket. Efter bara 5 min får Heintz en fin flundra som fightar bra och visar sig väga 14 kg. Killarna får några hälleflundror till och har flera fina följen. Ett lyckat hälleflundrapass som gav mersmak enligt killarna. Ikväll blir det en satsning på sydsidan för att försöka få återuppleva ett minst lika fint sejfiske som senast...men innan dess avnjöt man en supergod hälleflundra måltid i stugan. Gissar att Abel var kocken då han är en hejare på att tillaga fisk med finess.

Rapporter kommer.

Mvh, Wildwater Per

Foto Johan Abelsson

Abelsson har fått upp ångan på Väröy bl a STORSEJ på 19,05 kg!

Johan Abelsson är på plats på Lofoten Väröy Brygge tillsammans med 3 gäster till honom och fisket går riktigt bra för killarna som nu fiskat två dagar.


Johan har ju lång erfarenhet av havsfisket i området och killarna fiskade av ett hett område som Johan alltid gillat och hittar stor fisk på. Det gick ju bra denna gång också då John i gruppen får en megasej som iland visade sig väga hela 19,05 kg. Världens bästa område för storsej hade levererat igen och det endast några få sjömil utanför hamnen...(Noteras kan även att Abelsson i samma område guidade kunden Peter Kaiser för några år sedan till en fin sej som i hamn visade sig väga hela 21,5 kg)!!! Killarna har fångat många torskar och sejar med fin medelvikt de flesta över 10 kg.

De första två dagarna har varit ganska tuffa vindmässigt med en medelvind runt 8-10 m/s från NO men svagare vindar är i kommande så då får vi se vad gänget presterar.

Mvh, Wildwater Per

Foto: Johan Abelsson

tisdag 10 juli 2012

Bra start på veckan på Väröy

Denna vecka är det 20 man på Lofoten Väröy Brygge som njuter av det fina fisket och naturen kring Väröy.

Göran Roberts på Big Catch AB introducerade grupp Viktor Larsson 4 man under måndagen genom guidning på sydsidan av ön. Killarna fick känna på kraften av de stora torskarna och sejarna. Största torsk 16 kg och största sej 12 kg. Skönt med korta transporter (2-4 sjömil) till hetaste hotspots då det var lite blåsigt med 8-10 m/s från nordost. Efter lunchen, ärtsoppa med tillbehör, på campen så åkte killarna vidare upp på nordsidan för att testa om hälleflundrorna var med i matchen men denna gång var de inte det. Viktor med kompisar har nu i alla fall full koll på hotspots så det ska bli intressant att följa om de lyckas fånga någon fin hälleflundra under veckan. Chansen är stor!!!

Repeterar vår policy att alla hälleflundror över 25 kg varsamt skall återutsättas. Vidare är minimimåttet 80 cm för att få landföra en hälleflundra.

Även Johan Abelsson är på plats med en grupp så tunga rapporter därifrån är att vänta...

Denna vecka är det även festival på ön så det kommer bli mycket aktivitet och musik på campen bl a från vår camp-ägare och sångfågel Paal Arnesen som är en mycket duktig och uppskattad sångare med bl a meriter från Nashvill Tennessee i USA. Fullt ös på campen utlovas från honom och hans polare i slutet på veckan.
Det finns lediga rum och båtar under veckorna 29-31 om någon är intresserad att testa på havsfiske i världsklass. Välkommen med en förfrågan och till en av Norges absolut finaste fiskecamper och garanterat renaste rensrum (inte beroende på att det inte rensas fisk där för det gör det... utan det är vår nitiske superfiskfile-man Ove som hjälper våra gäster med rensningen av fisk (MYCKET uppskattat av våra gäster!!!)  och håller ordning och reda där med 0% tolerans av rester från rensprocessen. "Renset" kör vi sedan ut på havet).

Nya rapporter kommer.

Mvh, Wildwater Per och Big Catch gänget

söndag 8 juli 2012

Bra avslutning för Grupp Stuffe

Fredagen var sista fiskedagen för 14 man starka grupp Stuffe på Väröy. Pär Berglund fick en fin hälleflundra på 28 kg och Peter Bois en stortorsk på 18 kg. Killarna hade en bra fiskevecka med fina fiskeupplevelser låter Nils-Åke Stuffe meddela från bussen på väg hem till Svedala. Största hälleflundra på 47 kg fick Göran i början på veckan och blev därmed gruppens hällekung denna resa...

Nya rapporter kommer...

Mvh, Per Lundberg och Lasse Hedberg som spänning följer fisket från hemmaplan (semester). Göran är på plats ytterligare några dagar med guideuppdrag.

torsdag 5 juli 2012

Fantastiskt torskfiske på Väröy

Idag var det kanonfiske på torsk med många landade torskar mellan 10-15 kg med en 15,5 kg på topp. Undertecknad och Lasse lämnar campen tillfälligt för lite semester. Göran är kvar några dagar ytterligare. Vi har visat alla våra gäster var heta platserna finns så förutsättningarna finns för fler fina baljor. Det fina fisket fortsätter förmodligen.
Mvh, Per samt Lasse och Göran

Blåsigt igår men bra fiske

Igår onsdag kom det en hel del vind från NO men det hindrade inte en del båtar från att komma ut på havet i lä av ön. T ex så fångade Claes Spets en fin torsk på 16,75 kg. Några båtar hade även haft härliga sejrace med toppar på 13-14 kg. Alla var nöjda med fisket. Bra med korta transporter på havet till hotspots.

Flera båtar var även ute på natten så vi får återkomma med hur det gick när de vaknat nu på morgonen. 3 m/s nu och svaga vindar utlovade under dagen.

Mvh, Per, Lasse och Göran

tisdag 3 juli 2012

Årets största Hälleflundra på Väröy 175 cm!



Riktat fiske efter stor hälleflundra gav idag resultat till fiskekompisarna Rolf och Sigge som bokat guidning med Lasse Hedberg på Väröy i dagarna fyra där jag hade förmånen att haka på. Rolf fick storhugget strax efter strömvändningen och att dömma av spöböjet på Savegear Jigg Stick 7,6 fot 30-70lb spöt apterat med Okuma Clarion 304 rullen förstod vi alla att det var stor fisk på kroken. Efter en hård men tuff batalj i ca 15 min kom storflundran upp i ytan. Efter snabb mätning 175 cm och fotografering släpptes storflundran pigg och alert åter tillbaka i friheten. Nytt PB för Rolf var ett faktum... Vi hade även 3 ytterligare flundor där en 10,7 kg fångad av Sigge fick följa med hem. Den fina storhälleflundratrenden håller i sig och man är nötningstålig... De stora finns runt ön på korta transportavstånd.


Mvh, Per, Lasse och Göran

måndag 2 juli 2012

Göran Larsson - 150 cm hälleflundra på Väröy

Idag måndag var första dagen för våra nya gäster på havet och det fångades mycket fisk. Göran Larsson i grupp "Nils-Åke Stuffe" fick drömhugg direkt på förmiddagen och landade en fin hälleflundra på 150 cm som enl killarna gav tuff fight syd om Väröy. Killarna hade en ännu större på strax innan men den släppte. Vilken start på veckan!!!
Vidare var det massor av stor torsk och sej på sydsidan av Väröy. Största sej var på dryga 13 kg och största torsk på ca 15 kg. Några båtar är ute nu på kvällen och vi får rapport imorgonbitti.
Skönt med korta transporter till hotspots...
/Mvh, Per, Lasse och Göran

Bra fart på fisket

Senaste dagarna har fisket varit mycket bra. Största hälleflundrorna har varit 160 cm (Lars Hedberg guidade Jonne på JM Bygg) C&R, 155 cm  Augustsson C&R. Veckans största hälleflundra på hela 170 cm och ca 70 kg (C&R) fångade Tibrobon Göran Björk som gav honom ett nytt fint PB. Fin storlek på hälleflundrorna med ett helt gäng mellan 20-45 kg. Vår policy är att alla hälleflundror över  25 kg varsamt skall återutsättas. Vidare är minimimåttet 80 cm för att få landföra en hälleflundra.

De båtar som fiskat på sydsidan av ön har upplevt riktigt tunga sejrace de senaste dagarna med sejar upp till 17 kg jagandes bl a helt ytligt. Även flera torskar över 20 kg har landats bl a på 20,7 kg (Lasse Hedberg/JM Bygg),''

Igår söndag var det bytesdag och 18 nya gäster har anlänt till Lofoten Väröy Brygge Campen. 7 båtar går ut på havet idag och förhoppningsvis blir det en vecka med nya oförglömliga fiskeupplevelser.

Mvh, Per Lundberg, Lasse och Göran