onsdag 18 augusti 2010

Knokad av Hälleflundra!

Finsk skådespelare knockad av Hälleflundra!!!
Se http://www.youtube.com/watch?v=xdrZdOXAPoM&feature=channel

På Väröy har vi haft besök av tidigare arbetskollegan och "havsfiskelegendaren" Kristian Keskitalo som spelat in 3 avsnitt (Torsk, Sej och Hälleflundra) för finska TV4. Bara att konstatera att ränderna inte gått ur Kristian sedan senaste besöket här. Största Hälleflundran var 165 cm lång och det badades och filmades som aldrig förr med Hälleflundrorna. Totalt landade killarna 21 Hälleflundror under dessa dagar. Även fina Torskar och Sejar landades så efter 3 dagar av planerade 5 åkte producenten hem helnöjd som han.
Vidare frågade vår samarbetspartner Paal om jag kunde knyta ett bra Hälleflundratackel åt honom. Sagt och gjort så blev det så och han åkte ut med sin käresta Eva. Inte så lång tid tog innan hon kunde landa en 40 kg Hälleflundra alldeles utanför hamnen. Fiskebåten var Paals rib och han var myckedt orolig för att ena sidopontonen skulle spricka av trycket från den skärande flätlinan när fisken tvärvände in under båten under hård press...men det gick bra tillslut.
Jussi Vännenen som varit här många gånger landade igår en flundra på 30 kg. Kontakterna har även varit många så det är gott om Hälle i området. Det flesta är C/R.
Idag har vi varit på land pga lite för hård vind med uppemot 15 m/s från NO. De närmaste dagarna ser ut att bli tuffa med nordlig vind runt 10 m/s. Bara att hålla i hatten m a o. Spöt ska man ju alltid hålla hårt i här...
Mvh, Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar