lördag 30 juni 2012

170 cm Hälleflundra på Väröy av Göran Björk och 20+ kg torsk igen

Bröderna Stig och Göran Björk samt Sten-Gunnar Stensson är hos oss på Lofoten Väröy Brygge Campen och idag fick killarna STOR-kveiten på kroken!!! Äntligen. Killarna har 100% fokus på att fånga stor hälleflundra. Göran Björk fick tunggung på sin Puffin Savegear Jigg (Svart/Vit) fiskad över 50 meters djup syd Väröy. Efter en kort men hård batalj kom fisken upp i ytan och gänget kunde mäta fiskens längd till 170 cm utanför båten och ta några snabba foton med fisken i vattnet. Snabb avkrokning och fisken släpptes fri och simmade ner på djupet. Görans kommentar "Efter mitt PB idag så blir det EN stor öl på puben..."

Jan Augustsson som är 3 man som fiskar från av hyrbåtarna fick en fin hälleflundra på ca 45 kg och Tomas Karlsén som kom med egen båt fick en nattfångad hälleflundra på ca 35 kg.

I min båt hade vi en intressant start på hälleflundrafisket. Lasse från JM Bygg, som gästar oss med 8 man, släppte ner sitt bete. Jag sa att det alltid är bra att ibland veva upp sitt bete till ytan då hälleflundrorna inte sällan följer med hela vägen upp. Och vad händer? Lasse vevar upp sitt bete direkt efter första nedsläpp och MEGA-fludran hänger på... Den var verkligen STOR men den ville inte bita över betet. Knäsvaga allihop fiskar vi vidare.

Kul med flertalet kontakter med stora hälleflundror.

Torskfisket har varit SUPER i alla båtar och i Lasse Hedbergs båt landades återigen en 20+ kg!!! Jonne från JM Bygg var fångstmannen.

Nya tag idag igen!

Mvh, Per Lundberg samt Lasse och Göran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar