tisdag 4 juni 2013

Nya grupper på Väröy LVB-campen och direkt bra fiske

Nya grupper på LVB - Väröy
I söndags kom team Calle Spring från Finland (gick direkt in den uppvärmda vedeldade bastun på kajen) som undertecknad guidar i 3 dagar och rutinerade havsfiskarteamet Conny Warås. Conny och hans gäng åkte ut direkt på söndagkvällen och hade fint fiske med många stora torskar och 13-14 kgs sejar på sydsidan av Väröy. Alla fiskarna C&R.

16 m/s från NV och hällregn under frukosten på Väröy idag
innebar start av fisket efter lunch
Måndag morgon var det 16 m/s och vågskum långt in i hamnen toppat med hällregn. En skön måndagmorgon - NOT. Men prognosen stämde så alla teamen åkte strax efter lunch då vinden började lägga sig. Jag hade de yngre finska killarna. Calle och Juha, med ut då det fortfarande gungade på lite väl mycket för att de två seniorerna, Markku och Rune, vill bli med ut. Vi fick fullträff direkt på första grynnan där det var massor av huggvillig torsk upp till 12 kg. Testade nästa hotspot och även där nappade det ordentligt.

Så här glad blev Juha när han fångat sitt livs största fisk efter bara en liten stunds fiske - torsk på 11,5 kg
Efter en sen lunch på restaurangen som Rafael och Kjell Olav hade fixat till oss så begav vi oss iväg. Vi åkte direkt till den första grynnan som var så glödhet för några timmar sedan. Inte ett pet på grejerna... trots samma driftriktning mm mm. Så kan det vara i Norge fast man inte tror det... Nästa grynna där vi tidigare också hade kanonbra men samma här dock någon enstaka torsk som vill vara med. Tillslut hade vi fiskat av flertalet hotspots och hamnade ute på SV-sidan av ön och där var det byst med storsej och stortorsk. Vi hade inte mer tid innan middagen men vi hann med några drifter och Marko drog en fin torsk på 15 kg och flera fina sejar gav rejäla spöböj . Kul då glädjen ombord var hög.
Gänget största fisk idag krokade Markku och vägdes till 15 kg.
Calle får kämpa ordentligt med stridbara sejar
Fin sej fångad av Juha - lyftkranen från Borgå...
Har ingen slutrapport från Team Warås men den kommer imorgon.

Nya Hälletag imorgon i utlovat solsken, vilket kan vara bra för storhällen... Vi får se...

Mvh, Per Lundberg
+46-701-800201

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar