måndag 29 augusti 2011

19 kg torsk, nya gäster och en hyfsad start på veckan

Idag startade en ny 16 mannagrupp sitt fiske med oss på Väröy.

Vi startade med ett föredrag om teknik, tackel och strategi för hälleflundrafiske eftersom vi skulle satsa på det efter lunch då det blåste frisk på förmiddagen.

Efter inledande fix med utrustning och båtgenomgång så gav vi oss iväg i samlad trupp mot hotspotsen.


I Andreas Widegrens båt fångade man torsk på 19 kg, havskatt på 3,5 kg och 6 st hälleflundror med topp på 15 kg. Bra jobbat trots svåra förhållanden med hård ström inledningsvis.


I vår båt hade mina företagsgäster aldrig fångat hälleflundra tidigare och vilket jubel det blev när Tony landade sin första på strax över måttet (80 cm).

Inte långt senare drar det till ordentligt i Lenas spö och efter en hård batalj landar hon en 114 cm hälleflundra med vikt 15,2 kg vilket gjorde henne till dagens hälledrottning.

Hasse får sin första hälle på 87 cm och stämningen var hög och euforisk långt in på kvällen.

I de andra båtarna kom man inte riktigt på de platta fiskarna idag men det är ju en lång vecka så det kommer nog.
Under den underbara middagen med kokt hälleflundra tillagad av vår stjärnkock Mariann var gästerna mycket nöjda.

Vi körde en "bordrunda" - ala Per Verona chefskock på Hotellpension Verona på Bornholm - där man bords-/båtvis fick berätta om sin fiskedag med syfte att ge tips till övriga för att alla ska få så mycket fisk som möjligt. Imorgon är det nya tag och då är väderprognosen i sportfiskets tecken dvs inte för starka vindar. Kommer det en storfisk igen då??? Hög potential och duktiga sportfiskare gör chanserna stora...
Mvh, Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar