tisdag 30 augusti 2011

Fina torskar 17 kg och ok hälleflundrafiske


Idag var det lugnt på havet och är så enligt Yr.no så långt prognosögat kan se... Otroligt skönt för gästerna vilket gör att de kan komma åt de hetaste ställena bättre. Idag fångade man i grupp Micke "The Boss" Sundberg fina torskar upp till 17 kg och en hälleflundra på 13 kg. Skönt tyckte killarna som nu är igång ordentligt. Mycket fiskekunskap och focus i den gruppen. Bra jobbat!
I Andreas*2 och Jonas*2 teamet fick man en 87 cm hälleflundra som var märkt och som givetvis fick simma vidare. Vi ska rapportera in nummer mm, längd etc.

I min båt har teamet fått fullständig hällefrossa och fokus på den arten. Nu har alla fyra gästerna fångat hälleflundra då Sören fångade en strax över minimåttet (80 cm).

Inte alltid de stora som är viktigast...
Idag fångade de 5 st hälleflundror med en topp av Hasse på 13,5 kg och 114 cm lång (bilden överst). De två hälleflundror som idag lossnade för Lena och Tony var betydligt större utan att vi vill spekulera i det men vi vet ju att potentialen är 200 cm plus i det området som senaste tiden varit glödhett och som vi givetvis lägger all tid i... Frossan blev inte mindre i gruppen efter att vi sent på eftermiddagen tappat dessa rullknarrare. Svårfiskat även idag i den hårda strömmen som tidvis låg på strax under 4 knop.
Imorgon nya hälletag för oss och säkert lite varierat artfiske för de övriga teamen. Svaga vindar imorgon.
En av fördelarna med Väröy är ju de korta körsträckorna ut till fiskeplatserna (när man väl kommit till ön...) vilket gör att man enkelt kan variera sitt fiske efter bästa förutsättningar under dagen.
Mariann hade tillagat norsk husmankost till middag i form av fiskgratäng baserad på kolja vilket var topp!
Mvh, Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar