lördag 13 augusti 2011

Fantastiskt väder och flundrorna biter bra

I min båt med grabbarna från Stockholm så satsade vi i dag på att försöka fånga en hälleflundra, förmiddagen var ganska trög för oss.  Team Nille som låg i samma område lyckades få två ca 15 kg flundror på mete som fightade väldigt bra.

Hälleflundrar hugger bäst vid strömvändningen
Vi hade bestämt att fiska vid en av de bästa hälle-ställena precis vid strömvändningen.  När vi kom dit så hade båten med Tommy och Patriks far just landat ett dubbelhugg på flundra på ca 26 och dryga 27 kg så förhoppningarna var på topp.  En av båtarna hade också missat en stor fisk som knäckte rullen som bröt ihop så linan sedan gick av. 

I första driften missar först Ludde en stor fisk på sejmete. Sedan för Ludde ett nytt hugg som är en liten torsk, just då smäller det till på Karl-Oskar,s stora Royber jigg. En bra Kveite (hälleflundra) drog ut över 200 ft lina efter hugget.  En fantastiskt bra fight med flera tunga rusher innan jag kunde landa en flundra på 17,5 kg.  Efter det får vi en till av mindre format. Jag tror att denna vecka kan vara en av de bästa någonsin i antal fångade hälleflundror, tyvärr så fattas de riktigt stora men flera grova fiskar har varit på kroken men missats. Ska göra en sammanfattning i morgon efter fisket. 





Dagen avslutades med en god middag på uteserveringen i strålande kvällssol bestående av Baccalao som består av torkad torsk som tillagas på Italiensk sätt men med norsk touch . Mycket gott kan jag lova. 

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera