måndag 16 juli 2012

Stortorsk och massor av grov sej väster om Vearöy

Team Abelsson "härjade på" gångna vecka på Väröy och avslutade med ett toppfiske efter stor torsk och sej väster om ön 4-5 sjömil från hamnen (och då har de ju åkt långt med Väröy-mått mätt...).


Stora sej-ekon syntes i mellanvattnet och då killarna i snabb takt började veva sina stora Storm och Savagear jiggar på spöna får de kontakt på 15 meters vatten. I stort sett direkt så krokar alla tre gubbarna på riktigt stora sejar, rullarna ylar högt. Under ett par timmars tid så hugger det stora sejar och en och annan stor torsk på deras jiggar. Lasse vevar så snabbt han kan och inför allas ögon så kommer en 15-16 kg sej och tar hans grönrandiga Savegear jigg i ytan just när han ska lyfta upp den, grymt när fisken sedan drar rätt ner. Över 20 st riktigt stora sejar 12- till 16-17 kg besegras + några fina torskar som hugger av bara farten. Helt slut i armarna åker killarna nöjda iland för att steka till några fiskbitar till middag.


Dagen innan fick Lasse en fin Hälleflundra på 135 cm fångad på sydsidan av ön några få sjömil utanför hamnen.

Gänget är mycket nöjda med sin vecka på Lofoten Väröy Brygge och räknar med att komma åter näst år igen vilket de är mycket välkomna att göra.

Bokningarna för 2013 börjar rulla in nu så boka i tid om du vill vara säker på att få plats just den veckan ni planerar fiske i Nordnorge. Välkommen med en bokningsförfrågan på info@wildwater.se alt på info@bigcatch.se så återkommer vi inom kort med priser och upplägg.

Mvh, Wildwater - Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar