fredag 8 juli 2011

BKFH – har ökat takten!!!





Förutom att gänget fångar mycket fisk så har de nu även ökat fångsten av toppfiskar. Torskar på 17,8 kg, 17,2 kg osv nu väntar vi bara på att någon i gruppen får en 20 plus. Även hälleflundrafisket börjar arta sig med flera fina fångade. Idag fångade Håkan en på 13,4 kg; Reine en på 14,0 kg och Lennart en på 17,6 kg. Även undertecknad var ute några timmar på havet på kvällen med min norska kompis Ove ”Super-Meken” Kvalnes (som hjälpt oss med båtarna på ett föredömligt sätt många gånger när vi behövt hjälp – tackar ödmjukast för det) som har fångat kveite förr men då på långlina. Väl på plats på hotspot så strömmar det ordentligt med 3,5 knop så vi tar en drift men inget händer och omgrupperar. Efter lite information om fisketeknik med jigg så blir det efter några hårda stötar på Oves jigg helt plötsligt bara tungt. Gör mothugg kommenderar jag och det gör Ove. Ett rejält spöböj inledningsvis och sedan några sköna rusningar. Oves första spöfångade hälleflundra vägde urblodad i land 18,8 kg. Stort grattis till alla fångstmän av hälleflundra. Imorgon ska vi jaga upp en över 50 kg för dem finns därute där vi ska fiska imorgon. Vi ska inte glömma bort ett skönt dubbelhugg på storsej som Lennart ”Lempas” Stahre fick idag med vikterna 12,6 kg och 13,8 kg. Den ena tog på jigg och den andra på upphängare. Det var rejält tungt att få ombord dessa bjässar.


Imorgon anländer en grupp på 6 personer från England och idag kom Kent W med sina 2 söner samt en kompis till en av sönerna. Så imorgon är det fullt ställ så vi får se hur utfallet blir. Rapporter kommer.

Det händer massor av saker på ön bl a så har vår grand old man – Steinar ”alias - filemannen” fyllt 70 år i dagarna som vi givetvis från WW-sida uppmärksammar. Stort grattis Steinar och tack för all ovärderlig hjälp!!! Vidare är det musikfestival den 8 och 9 juli med många bra artister som uppträder på andra sidan hamnen.



Mvh, Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar