söndag 10 juli 2011

Fiske, fiske, fiske

Igår lördag kom det nya gäster till campen och inte mindre än 6 glada engelsmän med Roger Mortimore i spetsen från en av Europas största sportfisketidningar. Killarna har varit hos oss på Röst tidigare och är extremt taggade efter sina erfarenheter därifrån. Roger har läst på ordentligt om fisket runt Väröy och känner till området mycket väl i teorin. Efter snabb incheckning begav sig gruppen ut på havet för att omsätta inhämtad teori till praktik i lite uppvärmningsfiske efter sin långa resa. Killarna fångade rödspättor, långor och en del torsk innan det blåste upp på eftermiddagen.




BKFH - havsfiskegruppen från Göteborg - börjar få långa armar nu efter alla fisketimmarna denna vecka. Lite halvslitna begav sig alla utom en grupp ut på havet för att fånga hälleflundra. Några mindre exemplar fångades innan även de åkte iland då vinden tilltog. Killarna hade sett späckhuggare syd om ön vilket är en häftig upplevelse när man kommer dem nära ute på havet.

Jag, Kent och hans 2 söner samt en kompis till dem åkte söderut i det stilla och varma underbara vädret. Det tog inte mer än en halvtimma så hade alla gästerna fångat fisk. Det är nämligen otroligt stora stim av makrill runt ön just nu och det är mycket inspirerande både för ung som gammal. Det blev en bra start för även detta heltaggade gäng. Därefter ville Kent fånga hälleflundra så vi åkte vidare söderut ut på skallarna men där hände inget förutom att vinden tilltog och linorna stod rakt ut från båten. Vi gjorde ytterligare några försök norrut men åkte sedan iland.




Nya tag idag som ser ut att bli en fin dag med lugna vindar under dagen.

Mvh, Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar