lördag 2 juli 2011

Väröy Mästerskapen i havsfiske - Hälleflundra 42+










Idag har första upplagan av Väröy Mästerskapen i havsfiske avgjorts i regi av lokalarranggören Stein-Tore (ST) & Mariann på Röstnesvågen Pub & Restaurant. 71 sportfiskare deltog i fint väder vilket får ses som en total succe med tanke på vi under våra 3 senaste år runt ön i princip aldrig sett till en annan sportfiskare. Dessa satsade dock järnet på hälleflundra, sej och torsk. Fantastiskt fokus av framförallt lokala sportfiskare men en och annan svensk gäst till WWF och deltagare på resande fot till släktingar här på Väröy. Undertecknad ställde upp som sponsor via Wildwater Fishing och kontrollant av tävlingsstadgarna tillsammans med ST. Intressant att notera är att det allmänt hårt inpräntade yrkesfisket hos vissa av de tävlande även satt sina spår i deras utövande av sportfiske då de trots tydliga tävlingsreglerna för sportfiske hade med sig långlinor och joksamaskiner med ut på havet. Det blir givetvis totalt förbjudet i framtiden i tävlingssammanhang att medföra dessa redskap och kommer leda till omedelbar diskvalifikation. Dock förflöt det hela välk ute på havet. Traditionerna av yrkesfiske är långa här på öja...

Segrande i kategorin "Störst Kveite" blev Väröybon Justyn som lyckades narra en kveite på hela 42,4 kg. Stort grattis!!! Även svenskarna placerade sig väl i tävlingen då Göran Larsson fick pris för största sej och Janne Andersson för största torsk och hans team för tyngsta tävlingsbalja alla arter inräknade. Tävlingen genomfördes kl.08.30-15.30 i största möjliga sociala anda med stort inslag av familjearrangemang. Trevlig dag helt enkelt som jag hoppas återkommer nästa år med värdparet i lika hög form!

Bilderna nedan även från gårdagen som var sista fiskedagen för mina gäster Jonas och Mange. Avslappnad skön stämning med ett torskrace som jag inte kan påminna mig om tidigare. Vi hamnade i en konstant 4 timmars drillning då vi träffade på ett kolosalt stim med torsk som jagade storsill och var helt galna. Tog på allt man släppte ner. Största 20,5 kg som Jonas omfamnar nedan. Många mellan 12-15 kg. Mange sa: STÖRT BRA FISKE!!! Sammanfattar det hela korrekt vilket gav grabbarna en utmärkt avslutning på en kanonvecka. Väröy när det är som bäst... Killarna fick 7 Hälle dock utan den riktiga toppfirren. Tar vi nästa år med Håkan och Uffe med i båten kanske...Tack för en trevlig vecka. Väröy rockar fett! Kan känna pulsen på puben ända ner i tangentbordet. Får kolla upp det.

Mvh, Per som imorgon söndag vinkar av team Nils-Åke som haft kanonfiske en vecka i finväder med avslutande topplaceringar av team Janne Andersson och team Göran Larsson i Väröy Mästerskapen (värmer fint i det svenska fiskehjärtat...!!!) och som inväntar Volvos havsfiskeklubb som bokat 4 båtar och som anländer söndagkväll med färjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar