lördag 3 september 2011

121 cm, 127 cm hälleflundra och torskrace


"The Boss" gänget på 2 båtar har kommit igång nu med hälleflundrafisket och fått den viktiga tilliten till strategi och teknik samt därmed också självförtroendet. Då rullar det bara på som killarna uttrycker det... Idag fångade Per sin tredje hälleflunhdra denna vecka på 121 cm och 20,6 kg och Micke Andersson kom in med en 127 cm lång och 24 kg hälleflundra. Bra jobbat killar. Imorgon är sista dagen på denna resa och kanske tar "The Boss" gänget ytterligare fina fångster.
Andreas Widegren med polare satsade på en specialposition på sydsidan av ön och fick uppleva ett fint torskrace med huggvilliga torskar i frivattnet som jagade (förmodligen sill). Hela ekolodet var fyllt med ekon enl grabbarna och det högg på det mesta som släpptes ner. Då är Norgefisket som bäst och i sin yttersta potential. Killarna hade 15 fina mattorskar med sig iland, de flesta över 10 kg men de flesta släpptes tillbaka.

Inledningsvis idag var det för första gången denna vecka lite vind men det planade ut under dagen.
Ikväll blir det Rock n Roll på puben och det igår fantastiska observerade Norrskenet lär nog utebli då det duggar lätt regn just nu.
Fiskevindarna imorgon sista dagen för denna veckas gäster ser ok ut med 6-7 m/s SSO på morgonen för att sedan avta. En hel vecka med svaga vindar är ju lite speciellt så här 50 sjömil ut i havet.

Igår skulle Special Norweigan Helicopter Navyseals få ett skrovmål serverat till lunch på Väröy av vår chefskock Mariann men killarna kunde inte komma då en av deras helikoptrar tillfälligt strulat. Det slutade med att chefen för "Chokladfabriken" Jeanette fick servera oss en mkt god chokladdryck istället. Inte helt fel. Ett besök på den lokala chokladfabriken är klart värt ett besök. Jeanette använder bara bästa kvalitetsprodukter. Vissa specialprodukter smälter dock tyvärr vid +37 grader C...

/Mvh, Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar