söndag 11 september 2011

Javisst - det blev tunggung... 165 cm ++ hälleflundra från Väröy



Det kändes som drömläge för stor hälleflundra i fredags på guidningen av Borlänge-killarna, Lasse, Ronny, Magnus och Bengt. Farligt att sätta ut hakan men men...De första 4 timmarna händer ingenting och det behövdes lite peptalk för att hålla fokus på topp. Stora hugget kan ju komma första sekunden t o m sista. Efter en omgruppering och nedsläpp så frågar Lasse mig om det är mycket sjögräs i området då det blev tungt i linändan och sen bara YLAR det iväg i expressfart i Okuma rullen så vi får köra efter fisken. Lasse tar i för kung och fosterland (enl instruktion...) så 50 lb Solterra spöt står i en fin båge och efter tung fight med mycket pustande och stånkande...ligger tillslut storhälleflundran i ytan vid båtkanten lugnt och fint. Lasse var helt inställd på att släppa tillbaka fisken och jag ska precis sätta repet runt stjärtfenan då den skakar till med huvudet så trekroken lossnar och fisken simmar ner i djupet. Lite surt att inte få ett fint kort på fisk och fångstman tillsammans men efter lite "debriefing" så är upplevelsen ändå total för oss alla.  Att kunna få denna storfisk till hugg, bemästra den upp till ytan och få se den. Bedömer fisken till + 165 cm och ca 60 kg. Kompisen Magnus tog några foton på fisken i ytan så det får bli ett minne för Lasse framöver.
Vi hade vidare 4 ytterligare kontakter varav ett rejält napp som Ronny fick känna på. Den var stor men ville inte bli med hela vägen upp. Bengt fixade kvällsmaten med en 85 cm hälleflundra som drillades varsamt hela vägen. Bra jobbat!

Igår lördag så testade killarna själva med sina nya insupna kunskaper att få hälleflundra. Det gick bra och det blev två st runt 100 cm varav den ena fick följa med i hamn. Bra för självförtroendet att klara det på egen hand. Detta är inte sista gången dessa grabbar fiskar hälleflundra.
Idag är sista dagen för Team Bengt-Åke från Ramnäs med 2 kompisar som fiskat från egen båt. De har mest kört landnära och har fått bra med framförallt torsk och är nöjda med resan. Inte riktigt lika nöjda med sin båtmotor som krånglat lite och därför har de inte kommit åt de hetaste platserna men det gick ju bra ändå.
Själv var jag på land igår och idag kommer det 13 nya gäster med helikoptern. Ser ut att kunna bli bra läge att fiska både stortorsk/sej samt riktade punktinsatser på hälleflundra om väderprognosen väl stämmer. Då tar jag med alla 5 båtlagen på hotspotsen. Ska bli spännande att se vad det ger. Hög potential och korta körsträckor. Väröy är bra. Hoppas vår kock har hittat toppformen tills ikväll...
Rapporter kommer.
/Mvh, Per - landkrabban...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar