fredag 21 september 2012

Hälleflundra - och torskrace på Väröy

HÄLLEFLUNDROR OCH TORSKAR STOD TÄTT IDAG!

4 båtar ute på havet idag från Lofoten Väröy Brygge.

Idag var det full satsning på att hitta huggvilliga hälleflundror. Det gick bäst för Johan, Christer, Ingemar och Leffe som fick upp hela 7 st och hade tvåsiffrigt med hugg och drillningar. Dem kom helt rätt idag men det var inga bamsingar utan mest runt metern och ca 10 kg (för två dagar sedan fick dem 2 st över 40 kg i detta område). Bra jobbat på examensdagen. Killarna tar helikoptern till Bodö imorgon.

Torskarna stod tätt och bjöd på race
I vår båt gick det lite trögare i jakten på hälleflundror trots idogt nötande men killarna landade 2 st i ordinär storlek och drillade 3 st som inte kom upp i båten. På eftermiddagen gick vi ut på västsidan av ön och där står det packat med huggvillig stortorsk och sej. Vi avbröt fisket efter någon timma då killarna kände att de var helnöjda med massor med drillning. Största torsk fick Benny och den vägde 18,6 kg.

"Norskbåten" med Stein som kapten och 2 kompisar som fiskat på Röst i många år men som ville prova på det fina fisket runt Väröy som de hört och läst så mycket om kom ut några timmar och fångade en del torsk. Imorgon åker vi tillsammans ut på havet för vägledning till hotspots och förhoppningsvis fint fiske.

Ingen fångstrapport från "Stockholmsgänget" med Samuel som kapten. Kommer imorgon istället.

Kvällen avslutades med skön vedeldad bastu på kajen och därefter god middag på restautrangen.

FISKESUGEN?
Fortsatt svaga prognostiserade vindar nästa vecka (vecka 39)

Bara att ringa eller maila. Campen är öppen, båtarna fulltankade, möjlighet till guidning och fiskarna står på rad där ute...!!!

Mvh, Per Lundberg
+46-701-800201
info@wildwater.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar