måndag 3 september 2012

Väröy - världens bästa område för grov sej!!!

Fisket efter riktigt GROV STORSEJ är bäst i hela världen i havet utanför Väröy!!!



Idag var kollegan Jussi Vännänen, Big Catch, och undertecknad ute med varsin grupp finsk resp svensk på guidning.

Båda gängen ställde siktet till södra sidan av Väröy. Det gick ganska grov dyning efter lite friska vindar dagen innan så det var skönt att bara behöva åka 2 sjömil utanför hamnen, Jussi-gänget åkte längre.



Där på första hotspot introducerar jag för de 3 bröderna Mångelin hur effektivt jiggfiske går till = ingen semester... utan jobba, jobba, jobba. Killarna blir belönade per omgående bl a med lillebror Eriks fina sej på 20+ kg (bilden överst, tog på blåsilver Storm-jigg) som sjövägdes snabbt innan återutsättningen. Ska man lyckas återutsätta dessa bestar så är det snabba ryck som gäller om man dessutom ska hinna med ett foto. Den här gången gick det fint och fisken simmade ner direkt efter en ganska kraftfull återutsättning. Man behöver ge sejen en rejäl skjuts ner i vattnet för att den ska klara av att simma ner i djupet igen. Andra brosan Nisse fick en fin sej på 15,1 kg och torsk på 17,3 kg. Flera fina 12 + kg sejar fångas och torskar i samma storlek. Tony, den tredje brorsan, fick också han fina fiskar. PB på allaihopa så humöret var på topp och de vildaste fantasierna var besannade enligt killarna.



Team Jussi fiskade även de utmärkt och hade med sig en fin storsej i land som vägdes till 16.95 kg fångad av Petri. Killarna fick även flera fina sejar och torskar innan de vid lunch beslöt att åka iland och ta en fika (gjorde även vi). Eftermiddagen skulle ägnas åt hälleflundrafiske norr om ön. Det blev en händelserik eftermiddag med bl a ett 4-hugg dvs alla gästerna stod och bröt med kämpastarka hälleflundror som körde kors och tvärs. Två går loss men två kommer med hela vägen till båten och senare även till campen båda runt 14 kg (Juha på bilden). Två till strax under 100 cm fångas också. Killarna var naturligtvis helnöjda.

SUPERMAN - OVE!!!



På campen stod Ove, vår fenomenale och 100% underbara fileman, redo att kasta sig över gästernas fångst så de kunde slappa av och se hur man tar hand om fisken på bästa sätt. Mycket uppskattat av våra gäster. Ove sprider en skön positiv stämning runt sig. Vill du göra honom extra glad så tar du med dig en penna till honom och hans samling på inte mindre än 15.000 st!!!

God hemmalagad mat på campen tillagad med kärlek!



Underbart god hemmalagad mat serveras av personalen i köket, med restaurangchef Kjell-Olav i spetsen, på campen till gästerna och oss guider. Tre olika rätter idag med goda tillbehör. Alla åt stora portitioner. Bra jobbat hela köks-gänget! En Nordlands pils sitter aldrig fel efter ett tungt havsfiskepass på havet utanför Väröy.

Mycket vind imorgon eller ej?
Enkelt att få koll på. Vi väntar tills imorgon och tittar ut i hamnen men det ser tufft ut progosmässigt. Vi får se hur det utvecklar sig.

Fortfarande finns platser kvar under denna säsong i september om ni vill prova detta fantastiska fiske! Vi håller igång fisket på campen t o m vecka 38.

Även dax nu att boka 2013 års säsong här på Lofoten Väröy Brygge! Bra intresse redan.

Vill du få information om eller boka 2013 års havsfiskeresa så är du välkommen att kontakta oss på något av följande sätt:

Mail:

info@wildwater.se alt info@bigcatch.se

Telefon:
+46 736 55 14 66 Wild Water Fishing AB - Bokningskontoret som är öppet vardagar kl.08.00-17.00.

+46 701 800 201 Wild Water Fishing AB - Per Lundberg

+46 70 331 64 40 Big Catch AB Kristian Keskitalo (vardagar efter 17.00)


Mvh, Per Lundberg - på LVB-campen tre veckor ytterligare innan vi stänger för säsongen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar