lördag 15 september 2012

Stora sejar och 153 cm hälleflundra David Fällmar

STORA SEJAR I HÖG SJÖ PÅ MORGONEN FÖR
- The Fällmars -

Andreas fighting face - bara att bita ihop och kämpa upp storsejarna...
På morgonen åkte vi ut på sydsidan av Väröy till hotspots drygt 2 sjömil från hamnen men det gick bra med höga vågor. Dessa toppades när regnskurarna drog in men avtog betydligt efter någon timma när solen tillslut tittade fram. Andreas nitade den största på 18,45 kg, vägd i hamn, som gick bet via en Savagear Cutbait Herring i Firetiger kostym. Grymt stenhård fight men Andreas vek inte ner sig...vilka härliga rullknarr!!!
Lillebrorsan David toppade med en 16,5 kg, inte illa det heller i världens bästa område för storsej.

David Fällmar fick tunggung i sista nedsläpp
 - 153 cm och ca 50 kg hälleflundra -

David kämpade bättre än han trodde
var möjligt med den tunga hälleflundran...
David Fällmar fick sitt livs fiskefight när han i sista nedsläpp för dagen krokade på en hälleflundra som visade sig vara 153 cm lång och enligt vikttabell 50 kg. Efter lite smågnyende från David i 35 min så låg storflundran tillslut i ytan intill båten så vi kunde säkra den via en extra krok i munnen och ett rep om stjärtspolen. Lugnt och fint utan stress och tillsynes skonsamt för fisken. Efter mätning och foto så släpps storflundran fri som med en pisksnärt med stjärtfenan simmade ner i djupet igen. Skönt att se! Nedan videosekvens visar CR-momentet. Alla killarna fick hälle idag men övriga i ordinär matfiskstorlek med bl a en 10,5 kg till Andreas.

Video CR kommer inom kort

God middag på restaurangen!
Skön avslutning på dagen med en god middag på Lofoten Väröy Brygge restaurangen där tjejerna sätter alltmer egen touch på maten. Utmärkta initiativ i husmanskost-still där det smakar extra bra när maten lagas med kärlek. Verkar som det blev poker för gästerna innan nattinatti eller blev det en pubrunda???

Bra jobbat idag av Fällmar-gänget!

 
Mvh, Per Lundberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar